Priče

Umirovljeni inženjer pilanari i obrađuje drvo u francuskim Alpama

Henri Kurzaj je francuski poduzetnik poljskog podrijetla, koji se bavi drvetom gotovo šest godina. Njegova tvrtka ”Forest-Ethik” bavi se dizajnom i konceptom originalnih proizvoda od drva od domaćeg drveta.

Od šumskih požara do gospodarskog preporoda: Kako Wood-Mizer pilane pomažu u obnovi talijanskog sela

Četiri godine nakon šumskih požara u dolini Val di Susa na granici između Italije i Francuske, lokalna zadruga “La Foresta” liječi šumske rane, dodavajući vrijednost drvu u svim njegovim oblicima.

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekt 'Operaciju Božićno dijete' u SAD-u

Prije više od 50 godina obitelj Kena Postema, u zapadnom Michiganu, SAD, kupila je 10 hektara šume. "Neke od ovih hibridnih topola posadio sam prije 30 do 35 godina", rekao je Ken. – Rasle su do prošle godine, i to je bio razlog što sam ih posadio. Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i bijelih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Učenje obrade drva kod Wood-Mizera u Švedskoj

Svaki put kad švedski poduzetnik David Virén obradi dasku sa svojom Wood-Mizer blanjalicom/profilirkom, osjeća se kao da je naučio još jednu lekciju o drvu. "Rad s drvetom je više od samog posla. To je proces učenja od kojeg možete dobiti veliko zadovoljstvo", objašnjava.

Avantura Robinie pseudoacacie - bagrem u jednoj europskoj zemlji

Početkom XVII stoljeća - više od stotinu godina nakon Kolumba koji je otvorio put u Ameriku - europski vrtovi počeli su naručivati egzotične američke biljke, te je 1601. godine, kraljevski vrtlar francuskog kralja Henrika IV zasadio malu sadnicu bagrema. Danas, nakon 416 godina, ovo drvo je najstarije u Parizu.

Obnova samostana u sjevernoj Bugarskoj sa pilanama Wood-Mizer

Drevni samostan Varovitec u bugarskom gradu Etropole, obnovljen je kako bi sačuvao svoj prijašnji izgled. Manastir Etropola Presvetog Trojstva poznat je daleko izvan granica Bugarske. Kroz stoljeća, to je bilo odredište mnogih kršćanskih religijskih hodočašća širom svijeta. Utemeljen je 1158. godine i dalje je bogatstvo znanja i važna književna škola. Ovdje su liturgijske knjige prepisivane i razašiljane, ne samo za Bugarsku, već i za Srbiju, Rumunjsku i samostane Athos. Nacionalna knjižnica u Sofiji ima danas 76 preživjelih rukopisa iz samostana Etropole.

Poljski poduzetnik izrađuje unikatni namještaj od starog drveta i artefakata iz prošlosti

"Priroda nas čini sretnima"-misao je vodilja za Kamila Brodu, poduzetnika iz Skarżysko-Kamienna, Poljska. Kamil je 20 godina radio u financijskim institucijama sve dok nije odlučio ostvariti svoje snove o obradi drveta. Njegova tvrtka “OLD Mountains” osnovana je za izradu namještaja i svakodnevnih predmeta od drvnog otpada, povezujući ga s čelikom, betonom, staklom i nečim drugim - izvorna filozofija vezana za ove jedinstvene proizvode, koje Kamil želi prenijeti svojim kupcima.

UK Farmer koristi LT20 pilanu za povećanje prihoda

Posljednjeg desetljeća Henry Brown iz North Yorkshire Moorsa, uspješno je proširio ponudu i time učinio “Grange Farm” profitabilnijom, dodajući u svoju ponudu vikendice i prodaju građe, te tako učinio seosko brdsko gospodarstvo održivim za svoju rastuću obitelj.

Zanimljiv projekt iz Finske: velika drvena sauna na otoku u Helsinkiju

Zahvaljujući Wood-Mizer pilani s produljenim postoljem, finska tvrtka za obradu drveta dobila je narudžbu i investicijsku potporu, te sudjelovala u izgradnji velike drvene saune na Suomenlinni otoku.

Majstorski obrt izrade drvenih žlica i tanjura: italijanska obitelj održava svoju tradicionalnu izradu živim

Za obitelj Peretti drvo je vitalni dio njihova postojanja, jednako kao i zraka ili voda. Drvo je njihov život već više od pola stoljeća, a tradicionalni je zanat naroda doline u kojoj žive.

Predmeti od 41 do 50 od ukupno 100

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!