Priče

Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

Povijest pilane LT40: nadogradnje kreveta i hidraulike

Praktično i prikladno piljenje trupaca ovisi o čvrstoj konstrukciji pilane koja se sastoji od snažne i precizne glave pile s pravilno odabranim listom tračne pile i pouzdanog postolja pilane. Učinkoviti hidraulički sustav omogućuje rukovatelju brzo namještanje, rotiranje, niveliranje i stezanje trupca, uz održavanje sigurnosti i ergonomije rada. Osim toga, pilana u mobilnoj verziji omogućuje piljenje trupaca na licu mjesta, - gdje to kupac treba.

Restauracija starinskih vagona za turistički vlak u Španjolskoj

Španjolska željeznička tvrtka RENFE Viajeros pozvala je pilanara s prijenosnom Wood-Mizer pilim da obnovi četiri starinska vagona “Strawberry Train”. Vagoni su izrađeni od drveta prije gotovo sto godina.

Moderna visokoučinkovita pilana u Latviji

Tvrtka PRO WOOD iz Latvije izvještava da je utrostručila obujam proizvodnje uz zadržavanje istog broja zaposlenika i značajno smanjenje drvnog otpada, nakon što su pokrenuli Wood-Mizer WM4000 liniju za piljenje.

Fascinantan projekt s pilanom: kapelica Mulberry izgrađena na farmi u Georgiji, SAD

Posljednjih 20 godina George Coker je sanjao i planirao savršen dodatak svojoj farmi u Carnesvilleu, Georgia. Izgradnja kapelice na zemljištu bila bi idealno mjesto za proširenje mogućnosti na posjedu. Kapelica bi nudila prostor za vjenčanja, događaje i aktivnosti, omogućujući većem broju ljudi da uživaju u ljepoti farme.

Pilana u francuskim Alpama: ljepota drva u svakom projektu

Yvan Cometto, stolar iz malog sela u francuskim Alpama, izrađuje drvene proizvode od lokalnog drva koristeći Wood-Mizer pilanu. U svojoj tvrtki “YC Charpente”, Yvan radi s drvetom otkrivajući njegovu ljepotu. – Ovo mjesto ne bih mijenjao ni za što drugo na svijetu – priznaje sa smiješkom.

Povijest pilane “LT40”: Nadogradnje glavnog motora

Glavni motor pilane jedna je od najkritičnijih komponenti, koja stvara snagu potrebnu za učinkovito piljenje trupaca. Motori ugrađeni u prve pilane “LT40” početkom 1990-ih bili su ekonomični i relativno jaki. Ipak, što je najvažnije, savršeno su odgovarale laganoj i kompaktnoj konstrukciji prijenosne pilane.

Proizvodnja ružinog drveta s pilanom Wood-Mizer LT20 u Indoneziji

Indonezijska tvrtka pili egzotično tvrdo drvo, kako bi povećala prodaju u Kini i Japanu. Tvrtka zapošljava 150 radnika i povećala je profit otkako je kupila “Wood-Mizer LT20”.

Kućica na drvetu napravljena od meskita u Arizoni, SAD

Drveće meskita dominantno je u pustinjskom krajoliku južne Arizone, budući da su ove grmolike, nepravilne biljke izdržljive unatoč teškim uvjetima okoliša. Inherentno nesavršeno, gusto drvo sonorskog pustinjskog baršunastog meskita inspiriralo je Arthura i Valerie Flores prije 20 godina da osnuju tvrtku ”Tumacacori Mesquite Sawmill” u Tumacacoriju, Arizona.

Povijest pilane “LT40”: Nadogradnje sustava tračnih pila i vodilica

Vjerovalo se da je pilanska industrija u Poljskoj kasnih 80-ih bila staromodna i neučinkovita, oslanjajući se uglavnom na pilane jarmače. Za piljenje trupaca koristili su debele i široke listove pila, što je predstavljalo značajno ograničenje pri proizvodnjii drvne građe. Proboj je uslijedio početkom 90-ih, zajedno s lansiranjem pilana Wood-Mizer “LT40”, koje su običnim korisnicima omogućile jednostavno, učinkovito i mobilno pretvaranje trupaca u piljenu građu. Revolucionaran je bio ne samo stroj već i tanka i uska pilanska tračna pila. dizajnirana za povećanu učinkovitost piljenja uz smanjenje otpada.

Predmeti od 21 do 30 od ukupno 100

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!