Priče

Piljenje hrasta s Wood-Mizer strojevima u Walesu

Godine 2023., godišnji Wood-Mizer Dani kupaca, održani su u “Oak Frame Company” u Saint Asafhu, Sjeverni Wales. Simon Belfield, strastveni pilanar i vlasnik tvrtke, specijalizirao se za izradu raznih proizvoda od hrastovine i ariša, uključujući gotove kabine, sjenice, garaže i vrtne kućice, ali - iznad svega – hrastove krovove, okvire i konstrukcije. "Uvijek sam uživao raditi s drvetom", kaže Simon. “Drvo se sviđa svima. Ima toliko mnogo krajnjih namjena. To je na kraju dana fenomenalan proizvod.”

Pilanarstvo, sirarstvo i ratarstvo u slovenskim Alpama

Slovenski poljoprivrednik govori o životu u svom planinskom selu, zašto je odlučio kupiti pilanu i kako pilana sada pomaže lokalnoj zajednici.

Izgradnja pastirskih koliba s Wood-Mizer strojevima u francuskim Alpama

Uz gradnju kvalitetnih brvnara za pastire, Aleksander Salicis, stolar iz Plan du Verdon u francuskim Alpama koristi lokalno drvo za pružanje stolarskih usluga i proizvoda za svoje kupce. Aleksander upravlja s više Wood-Mizer strojeva za svoju tvrtku- pilanu i obradu drva, Salicis Charpente.

Piljenje u tvrtki za proizvodnju drvenih vrata u Indoneziji

Mudrim ulaganjem u opremu za pilane, indonezijski proizvođač vrata poboljšao je kvalitetu drveta, optimizirao produktivnost i povećao prinose vrijednog tropskog drva.

Izrada drvnog namještaja u Donjoj Saskoj, Njemačka

Veliki trupci često su jeftini, ali ih je teže rukovati; mogu ih obraditi samo neki drvodjelci. No, te poteškoće nisu zaustavile Jana Nartena, mladog drvodjelca iz Njemačke koji pili trupce velikih promjera i izrađuje unikatni drvni namještaj.

Mobilna pilana u planinama Francuske: piljenje u bilo koje godišnje doba!

S Wood-Mizer “LT70” mobilnom pilanom, francuski pilanar Serge Jourdan, raspiljuje lokalne trupce za stolare, izrađuje piljenje po narudžbi i dostupan je u bilo kojem trenutku za pomoć drugim korisnicima pilane Wood-Mizer, u dolini Haut-Verdon u Beauvezeru.

Legendarna pilana Wood-Mizer LT40: saznajte što pilanari govore o ovom stroju

Prva Wood-Mizer pilana dizajnirana je 1982. godine i od tada je tvrtka Wood-Mizer proizvela više od 100.000 pilana – veliki dio njih bio je LT40. Što ovaj stroj čini tako posebnim?

Piljenje drvene građe za kolibe u Michiganu

Steve Kesti, vlasnik tvrtke Backwoods Lumber iz Michigana, prisjeća se, da se prvi put zainteresirao za obradu drva još u djetinjstvu. “Još kao dijete uvijek sam želio sagraditi kolibu u šumi,” prisjeća se Steve. Njegov otac je bio stolar, a nakon što je pohađao tečaj stolara u srednjoj školi, Steve je krenuo očevim stopama i sam postao stolar. “Radio sam kao stolar, sve dok na kraju nisam počeo graditi kuće za druge ljude”, kaže Steve.

Piljenje u francuskim Alpama s Wood-Mizerovom “LT70” mobilnom pilanom

Koja je pilana najbolja za rad u planinskim područjima? Pilana u Alpama zahtijeva puno posebnosti i odlučnosti lokalnih pilanara. Vuča pilane po planinskim cestama može biti izazov, čak i za najiskusnije pilanare. Osim vještina i praktičnog znanja o drvetu, potrebna im je i odgovarajuća oprema za piljenje, kako bi dobro obavljali svoj posao.

Kako napraviti čarobne sanjke za Djeda Mraza

Bio je potreban nalet kreativnosti, Wood-Mizer mobilna pilana, drvo topole i malo čarolije. Uz kombinaciju toga što je bio drvoprerađivač i posjedovanje Wood-Mizer prijenosne pilane, Gregg Turk uspio je sagraditi nevjerojatne nove drvene sanjke za Djeda Mraza.

Predmeti od 11 do 20 od ukupno 100

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!