Priče

Kako postići najbolji zvuk velikog crkvenog zvona?

Njemački stručnjaci s 300 godina iskustva misle da je ovo uistinu umjetničko djelo + plus ... ovjesi zvona izrađeni od hrastovine!

Vlasnici šuma ispiljavaju izvaljene trupce radi dodatne vrijednosti

Trebate li očistiti šumu nakon vjetra? Postoje li stabla napadnuta potkornjakom? Jedno od rješenja je piljenje oštećenih trupaca u vrijedniju građu za domaćinstva ili prodaju.

Nova tvrtka za pilane na Tajlandu fokusira se na ROI

Tvrtka za proizvodnju biomase proširuje proizvodnju paleta novim pilanamam koje donose bolji povrat ulaganja (Returm Of Investment) od tradicionalnih strojeva.

Pilanska linija Wood-Mizer u poljskom poduzeću MEBLOHIT

Zahvaljujući Wood-Mizer-ovoj liniji pilana poljski proizvođač paleta povećao je produktivnost I zadržao isti broj zaposlenika.

Prva instalacija za HR250 u Poljskoj: proizvođač paleta izvještava o impresivnim promjenama u svojoj proizvodnji

Obiteljsko poduzeće „AMESCO“ koje proizvodi palete i ostalo drvenu amabalažu u poljskom selu Szczytkowice, izvještava o povećanju učinkovitost,i zbog ugradnje nove vodoravne raspiljivačice HR250 sa dvije tračne pile u proizvodnu liniju.

Sa pilanom, hobi izrada drvenih podloga može se pretvoriti u uspješnu malu tvrtku

Šveđanin Nils Ohlin govori kako planira i priprema promjenu dosadašnjeg redovitog uredskog posla u kreativnu proizvodnju drvenih podova.

Pilana Wood-Mizer LT15 i blanjalica piljenica I trupaca MP100 u radu s kućama iz drveta u Češkoj

Za “Hanis Log Homes” u Češkoj izgradnja kuća iz trupaca veliki je posao. Zapošljavajući više od 50 obrtnika i proizvodeći sve više kuća iz trupaca svake godine, tvrtka se specijalizirala za prilagođene dizajne kuća, koji uistinu prikazuju prirodne ljepote drveta.

Wood-Mizerova pilana ispiljuje potopljene trupce hrasta lužnjaka

Prošle godine, tijekom akcije jaružanja u poplavnim područjima rijeke Elbe na jugu njemačkog grada Hamburga, otkriven je misteriozan nalaz u teškoj, vlažnoj zemlji: crni potopljeni hrastov trupac.

Novi video! Budite prvi koji će gledati – “Pilanarska sjećanja”

Od obrade drva u mladoj dobi do pilane, s bratom i sinom pilar opisuje svoj put življenja sa drvetom i nade, koje proizlazi iz njegove ljubavi prema drva.

30 godina piljenja u Walesu s pet Wood-Mizer pilana

Teško je povjerovati, ali David Jones, poljoprivrednik iz malog sela Bala u sjevernom Walesu, pripremao se za potpuno drugačiju karijeru.

Predmeti od 61 do 70 od ukupno 100

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!