Priče

Stolarska radionica u Njemačkoj ispiljuje ogromne hrastove trupce sa pilanom WM1000

Kada su se Heiner Schäfers i Aron Keidel, dva ljubitelja drva i prekrasnih proizvoda od drva, upoznali u majstorskoj stolarskoj školi u Njemačkoj, nastala je sjajna ideja. Započeli su zajedno prije 10 godina, a danas vode zaista jedinstveni posao u Recklinghausenu u Njemačkoj.

Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju strojeva za obradu drveta

Howard Blackbourn, agent Wood-Mizer-a iz Finske, iznosi svoja razmišljanja o strojevima za obradu drveta, strasti prema drvu i zašto je Finska najizvrsnije mjesto za život sa obradom drveta.

Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća. Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.

Snažna žena u upravlja pilanom

Bad Berka je malo lječilište u njemačkoj regiji Tiringija. Ovdje susrećemo Sandru Eule, jedinu 'žensku' ugovornu pilanu Wood-Mizer u Njemačkoj. Upoznajemo lijepu, moćnu plavušu sa srcem i dušom.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

Osmerokutna kuća: više prostora - manje troškova za grijanje

Finski poduzetnik John Ujanen je primjenio paradokse osmerokutne geometrije i izgradio superučinkovitu osmerokutnu kuću od drveta topole.

Obiteljsko poduzeće nadograđuje pilanu u Danskoj

„Kad sam prvi put ušao u pilanarski posao i uspio ostvariti profit, shvatio sam kako je lako upravljati strojem-pilanom i koliko je to zanimljivo. Nadahnjuje me rad u pilani svaki dan”, kaže Thomas Andersen, vlasnik pilane Varming u Danskoj.

Mobilne pilane pomažu klijentima smanjiti troškove transporta trupaca

"Više ne trebamo traktor, kako bismo izvlačili trupce iz šume ili kamion za prijevoz trupaca do kupca", govore braća Geronazzo iz Italije, o pokretnim pilanama.

Poljska tvornica vrhunskog namještaja osvajila tržište s pilanom Wood-Mizer “WB2000”

FAGUS, tvornica drvenih proizvoda iz Poljskog Sępólno Krajeńskie, obiteljska je tvrtka koja se temelji na tradiciji i dugogodišnjem iskustvu. Specijalizirana je za proizvodnju namještaja od punog drveta, uglavnom od hrasta i bukve. Njihov vrhunski namještaj dizajniran je za spavaće sobe, dnevne sobe i blagovaonice.

Gradnja Noine arke

Jedna od najmanjih pilana Wood-Mizera korištena je za ispiljivanj 50% drvene građe za najveću svjetsku samostalnu drvenu strukturu - rekonstrukciju Noine arke u biblijskoj veličini.

Predmeti od 51 do 60 od ukupno 100

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!